Ballon figuur leren maken: Les 3

Hoe blaas je een ballon op?

Om de ballonnen op te blazen zijn er natuurlijk verschillende manieren.

Tip 1: Zolang het nog niet lukt om de ballon met de mond op te blazen is het handig om een pomp te gebruiken. 🙂 Hierin zijn veel keuzes. De dubbele actie handpomp van Qualatex werkt voor mij het beste. Deze zorgt ervoor dat je zowel bij het indrukken als het uitrekken lucht in de ballon blaast. Hij is kwalitatief goed en gaat lekker lang mee. In tegenstelling tot andere ballonpompen die ik heb gehad.

Tip 2: Vergeet niet om de ballon ook vast te houden als je gaat pompen. Ik heb genoeg kinderen mijn pomp zien uitproberen waarbij de ballonnen onopgeblazen de lucht invlogen. Houd de ballon dus vast met je linkerhand (of als je links bent rechterhand) en pomp met rechts (of met links als je links bent). Stop niet na één pomp maar pomp gelijk door zodat je een mooie strak gevulde ballon hebt. Anders kun je nog wel eens een rare gevormde ballon krijgen

Tip 3: Zorg altijd dat je genoeg onopgeblazen ballon over houd om ook daadwerkelijk je figuurtje te maken. Zo kan de lucht zich naar achter verplaatsen tijdens het ballonvouwen/draaien.