Welke ballonen gebruik je om ballon te vouwen en waar koop je die ballonnen?

Als mensen in aanraking komen met ballonvouwen en het zelf willen uitproberen wordt er vaak een starterssetje bij de Action of een dergelijke winkel aangeschaft. Simpel om te starten. Dan blijkt het dat de ballonen snel klappen en wordt je een beetje afgeschrikt om ballonen te gaan vouwen. In blog 1 heb ik al een aantal tips gegeven om dit knallen tegen te gaan. Onderstaande tip helpt ook enorm om het knallen tegen te gaan.

Tip 1: Gebruik goede kwaliteit ballonnen zoals bijvoorbeeld Sempertex of Qualatex. Okee ze zijn een stuk duurder dan de ballonnen bij de Action maar ze gaan veel langer mee en verlagen het knalpercentage aanzienlijk.

Tip 2: Er zijn zoals altijd meerdere plekken waar je modeleer ballonnen kunt kopen. Om te beginnen zou ik zelf eerst eens in je buurt kijken waar ze feestartikelen verkopen. Goede kans is dat deze modeleer ballonnen verkopen. Koop dan een ‘Carnaval Asortiment’  zodat je verschillende kleuren in een zak hebt waardoor je ook de ballonfiguren kan maken die wat meer ballonnen in verschillende kleuren vragen.

Geen zaak in de buurt die die ballonen verkoopt? Ga dan online bestellen. Via Google zijn er genoeg goede webwinkels te vinden.

Tip 3: Er zijn verschillende formaat modeleer ballonnen. Start met de 260 ballonnen. Deze worden verreweg het meeste gebruikt in de meest uiteenlopende ballonfiguren.
Ballon figuur leren maken: les 3